Minne lie taas kadonneet päivät, laitetaan tähän pikakatsaus kuluneeseen syksyyn.. Tässä pojat patsastelee joulukuun alussa ensilumien aikaan, nyt sitä sitten riittääkin vähän eri määrissä :).

Lokakuun alussa Topi sai pari kertaa "kohtauksen", hoiperteli hetken aikaa kuin kännissä, taju pysyi ja raajoissa oli tuntoa. Heti kohtauksen jälkeen sydän ei lyönyt ihan tasaisesti. Verikokeista ei selvinnyt mitään, kaikki tulehdus, maksa-, munuais jne. arvot olivat normaalit, samoin kilppariarvot eikä virtsanäytteessäkään mitään poikkeavaa. Röntgenissä sydän normaalin kokoinen eikä muutakaan outoa Kohtauksesta parin päivän päästä sydän kuuntelussa taas normaali. Toisen kohtauksen jälkeen Topi vietiin HauMauhun sydänultraan + EKG. Topilta löytyi lievä systolinen sivuääni vasemmalla, mutta ei vajaatoimintaorieta, sivuäänen aiheuttajaksi löytyi marginaalinen hiippaläpän vuoto sykkeen laskiessa rauhalliseksi. Tämä ei kuulemma ole voinut aiheuttaa oireita ja kaikkiaan tutkimusten perusteella ell totesi, että oireet eivät kaikella tod. näköisyydellä ole sydänperäisiä. Sydän ei ollut laajentunut, sydänlihaksen toiminta normaali, suuren suonten virtaus normaali, sydämen pyöreysindeksi normaali, ekg- seuranta koko ajan normaali. Eläinlääkäreiden mukaan Topi on ikäisekseen erittäin hyvässä lihaskunnossa, hyvässä turkissa ja kaikin puolin mieleltään virkeä eikä mitenkään "raihnainen". Mitään syytä oireille ei löytynyt ja onneksi toisen kohtauksen jälkeen ei ole uusia tullut. Topille määrättiin hetkeksi jo agikielto, mutta sai luvan jatkaa kevyttä harjoittelua, kun pumpusta ei vikaa löytynyt. Tollero täytti 23.10. 12 vuotta ja on voinut hyvin, ainoastaan kuulo on huonontunut melkoisesti.

Synttärilahjaksi Topi sai koirahierojan kotikäynnille ja Halti sekä Hukka käsiteltiin samalla. Kaikilla koirilla oli ristiselkä hieman jumissa.

Hukkiksen kanssa on treenattu "laatu korvaa määrän" -periaatteella eli syksyn ohjatut treenit meillä on ollut vain kerran Elinalla ja pari kertaa Janitalla, mutta niistä onkin sitten saanut paljon irti. Muutamissa kisoisa ollaan käyty ja nollaputki on päättynyt ;). Kisoissa on käynyt meille epätyypillisiä virheitä kuten pujottelun sisäänmenovirheitä ja putkikieltoja, ja sitten kun olen hallilla kokeillut ko. kohtia uudestaan, niin ei mitään ongelmia. Välillä sattuu.. Kontaktien ja lähtöjen suhteen sama vanha virsi eli välillä täydellistä ja välillä karseaa, että eipä tästä sen enempää.

Kuka eka!



 
Pojat toivottaa kaikille mukavaa joulunaikaa!