8.2. meillä oli oikein kivat treenit Kajsan vetäminä Timon radalla. Hallin valot oli reistailleet ja meitä ei sitten loppujen lopuksi ollut kuin muutama koirakko paikalla ja ehdittiin viilailla ja kokeilla rauhassa kaikenlaista. Perjantaina kävin suoraan duunista koko revohkan kanssa treenaamssa tavoitteena saada myös Topi ja Halti tyytyväisiksi ;). Irtoamistreenit, "viivajuoksu" hypyillä ja kontaktileikki hoiti tehtävänsä.

Viime sunnuntaina oli JAU:n järjestämät Elina Jänesniemen treenit hallilla. Elina oli meille uusi tuttavuus kouluttajana ja tykkäsin kovasti. On aina kiva, jos tässä vaiheessa tulee vielä selvästi uusia juttuja esiin, mitä voi Hukalle opettaa. Hukka oli jokseenkin löysän oloinen kun vuoromme vihdoin koitti ja itsekin olin jäässä. Alun kepeille meno oli hyvin hankalsta kulmasta avokulmaan, takaa ohjaten lähettämällä meno ei onnistunut, kuten olin aavistellut. Oma kroppani sojotti ihan muualle kuin kepeille ja taasen pelkällä suullisella käskyllä Hukkis ei keppejä hae, jos sen linjalla on muita esteitä. Hukan seikkailtuaan yksinään kepit useamman metrin sivuetäisyydellä käytyään ensin putken ja hypyn kautta, Elina totesi että Hukan pujottelu on jo sillä tasolla, että hän näyttää meille vaihtoehtoisen suoritustavan, missä Hukkaa ei tarvitse lähettää kepeille vaan pääsen törkkäsemään sen pujotteluun, milloin sen kepeille meno nopeampi. Keppien jälkeen olisi ollut hyvä vaihtaa puolta jatkoa ajatellen, mutta kepit olivat niin lähellä seinää, että valssi tms. olisi ollut vähän kökkö, minkä takia ensin päädyin kokeilemaan hakeeko Hukka kepit itsenäisesti. Eli tehtiin niin, että edelliset esteet suoritettiin sokkareilla leikkausten sijaan, jolloin pääsin saattamaan Hukan avokulmaan kepeille, sitten saatin sitä takaperin kulkien pari askelta, Elina odotti palkan kanssa keppien lopussa, ja sitten palasinkin takaisin keppien alkuun vaihtamaan puolta ja Hukkis jatkoi yksin pujottelua. Tälle oli joku termikin, mutta enpä nyt muista sitä. Mutta ehdottomasti otetaan tämä treeniohjelmaan, sopii Hukalle paljon paremmin kuin vedä-lähetä hommelit.

Muuten päästiin rataa eteenpäin ilman suurempia ongelmia, mutta Hukan draivi kadoksissa. Elinan mukaaan Hukasta kuitenkin huomasi että hakee selvästi itse esteitä, mutta kierrokset puuttui.  Elina näytti meille viretilan nostatukseen "yksi, kaksi, kolme" -leikin ja tämä otetaan kanssa ehdottomasti käyttöön, että olisi joku kikka kolmonen käytössä silloin kun Hukka tykkää downsiftailla eikä isoja poikia ole mukana nostamassa kierroksia. On niin tyhmä treenata, jos koira menee "pikkusievästi" eikä vastaa yhtään kisatilannetta. Elina jaksoi hyvin näyttää juttuja kädestä pitäen, toimia apupalkkaajana ja luki erittäin hyvin Hukkaa, joten treeneistä jäi oikein hyvä mieli.

Elinan treenien jälkeen iskikin sitten mikä lie norovirus ja tämän viikon treenit jäi väliin kuin myös tälle vlopun Jkylän kisat ja sukulaisvierailut, kun taudista toipuminen ei mennytkään ohi parissa päivässä. No, saipa Hukkakin pakkoloman aksasta, ihan hyvää tekee sekin.