Randomina viime viikkojen kuulumisia siltä osin kuin muistan:

10. - 11 .9. oli JAU:n kouluttajien leiri. Sekä la että su aamu aloitettiin Jouni Oreniuksen treenillä ja iltapäivällä uudestaan Sari Vähäniityn oppiin. Molempien radat olivat kivoja ja sai juosta ;). Jouni ehdotti sylivekkiä Hukalle yhteen kohtaan ja se toimi mielettömän hyvin – sitä täytyy nyt enemmänkin kokeilla viljellä. Kokeiltiin myös pitkästä aikaa ihmisnuolta lähtötilanteessa ja vähän mietittiin, että mahtaako Hukka sitä lukea ilman että ensin palkkailaan, mutta näköjään Hukan mielestä ohjaus oli ihan selvä. Sarin treeneissä kokeiltiin vippausta mitä en ole käyttänyt lainkaan ja hyvin Hukkis luki senkin. Yllättäen saksalaiset tökkivät Jounin radalla ja palkkailtiin sitten Hukkista siivekkeen taakse, että kääntyisi tiukemmin. Timo tosin sanoi että eihän Hukka halua hypätä ”päin” mua että ehkä siksi pyöristää ennen ponnistusta, mutta ehkäpä tuossakin treenaamisen aihetta

14.9. oli meidän osalta vikat SM-ryhmän treenit ja Timo siis koutsina. Rata ei muuten tuottanut ongelmia kuin että alun pyörityksen muistaminen ja sitten A:n kontaktilta H tykkäsi taas lähteä ilman lupaa. Tosi nopeasti tuli maahan asti mutta luvan odottaminen jäi. Mielestäni alku sujui paremmin sylivekki-niistosokkari painotteisena kuin valsseilla, mutta tiedä sitten mitä kello olisi tykännyt.

17.9. oli Tampereella Jalosen agirata ja hyppis. Ekalla radalla tehtiin ihan hyvä nolla, sain joitakin käännöksiä tehtyä tosi tiukkaan (sylivekki ja ennakoiva valssi toimivat :)), puomin kontakti oli läpijuoksu ja A oli hieman parempi. Aika riitti 4. sijaan / 25. A-kisa oli samalla Islanninkoirat ry:n rotumestikset ja koska toinen islantilainen harmillisesti hyllytti, voitti Hukkis 3. luokan rotumestaruuden ;). Hyppiksellä jätin yhdessä niistosokkarissa ohjauksen vajaaksi ja Hukka pysähtyi mutta hyppäsi sitten vielä suorin kintuin yli ja ”loppusuoralla” pätki pahasti että mitkä hypyt tässä nyt oikein kuului mukaan ja leikkaus ei varmaan ollut maailman sujuvin. Mutta nolla kuitenkin ja taas aika riitti 4. sijaan. Hukkis liikkui nyt ihan hyvää vauhtia molemmilla radoilla. Ihan kiva, että tuli taas tuplat :) Aamu kymmeneltä lähdettiin ja himassa oltiin ilta kymmeneltä, mutta kyllähän tuo kannatti, nyt puuttuu enää yksi aginolla ensi vuoden arvokisanollista. Ja ihan kiva oli vaihteeksi ehtiä hieman katsoa muitakin luokkia.

Talven treenikuviot ovat nyt sitten vielä auki kun suunnittelemani Timon yksäreistä meni pieleen hallin aikataulujen takia ja avoimien työkuvioiden takia on muutenkin vaikea suunnitella mitään, mutta yksi tosi hyvä vaihtoehto ohjattuihin treeneihin ilmaantui ja toivottavasti se nyt onnistuisi.. Kontaktitreenejä varten kuulin kaimaani K:lta uuden idean ja sitä pitää päästä kokeilemaan heti ensi viikolla.