Ajomatka böndelle oli jokseenkin rasittava, isot pojat ovat vanhemmiten alkaneet haukkua autossa joka risteyksessä, liikenneympyrässä tai vaikka motarin varrella nähdessään jonkun ison kyltin (luulevat vissiin, että tullaan jollekin treenihallille??). Jos yksi aloittaa huutamaan, niin muut seuraa perästä. Ennen haukuttiin vain perille saavuttaessa tai hiekkateillä, minkä yhdistivät siihen, että mennään treeneihin tms. jännään paikkaan. Sitruunapanta hillitsee hieman, mutta senkin voi toki huutaa tyhjäksi, jos oikein innostuttaa. Pätkääkään ei kiinnostaisi alkaa enää tuon ikäisten koirien kanssa erikseen harjoittelemaan hiljaa olemista autossa, etenkään kun siihen tarvitsisi kaksi ihmistä.. Ratkaisu, korvatulpat??

Perille päästyä oli sitten onneksi rentouttava vloppu, ei remmilenkkejä, toisia koiria eikä kuraa :) Metsässä tuli rämmittyä moneen otteeseen  ja sunnuntaiaamuna kokeiltiin vähän jälkeä. Paino sanalla kokeiltiin. No, onneksi ei ole niin vakavaa :) Tein kolmiosta lähtevät pienet suorat jäljet pellolle. Topi jäljesti hirveää kyytiä, pysyi kyllä hyvin jäljellä, mutta kepeistä viis. Hukka lähti hyvin jäljelle, mutta välillä pysähtyi ihmettelemään, että saako tässä itse määrätä tahdin. Olin ottanut liian vähän keppejä mukaan, joten Hukan jäljelle pistin tumppuja ja tietty otti ne suuhunsa ja varmaan enemmän näköön perustuen. Halti hiffasi kaikki kepit, mutta ei sekään tarjonnut heti maahan menoa ilmaisuksi. Mutta selvästi oli parhaiten kärryillä hommasta.  Että näin, treenataan sitten taas joskus keppien ilmaisua ;). Mutta ihan kivaa oli ja koirat tykkäsi.

Saatiin kassillinen tuoreita hirven vasan luita ja rustoja. Sekä Topilla että Haltilla on joskus haljennut poskihammas oikeiden luiden järsimisestä + joskus on seurannut kauheita veriripuleita (Topi tuppaa ahmimaan luut) ja olin pyhästi päättänyt, etten enää anna oikeita luita. Mutta kun ilmaiseksi saa :o, niin pakkohan sitä oli taas testata. Annoin kokeiksi kylkiluut ja kaikilla säilyi hampaat ehjinä ;) eikä tullut edes ripulia. Tollo veti kyllä luun sellaista kyytiä, että pahaa teki, mutta ehkä vasan luut on helpommin sulavia.

Halti - niin näköisensä ;)

Topi & Hukka - kukkulan kuninkaat