Aika on taas kadonnut johonkin ja päivittelyt jääneet tekemättä, joten nakutellaan randomina kunnon romaani.. Pojat kävivät viime viikolla eläinlääkärissä, kenenkään pumpussa ei kuulunut ylimääräistä ja kaikkien kilpparitulokset osoittautuivat myöhemmin normaaleiksi, Haltilla toki lääkityksen ansiosta. Topilta tutkittiin maksa, munuais etc. arvot ja niissä ei ollut mitään vikaa, paitsi kolesteroli oli koholla. Pissanäytteestä sitten selvisi, että on täynnä bakteereja ja virtsakiteitä. Eturauhanen oli laajentunut ja kivulias, mutta pallit surkastuneet, mikä vaikuttaa oudolta. Ulrassa ei näkynyt mitään kamaluuksia. Topi sai c- ja antibioottikuurin ja hormonipiikin ja tänään illalla on kontrolli, jonka jälkeen toivottavasti selviää jotain. Haltin etujalasta, mitä aiemmin ontui, ei löytynyt mitään ja selässä oleva patti osoittautui rasvapatiksi. Halti sai lekurilta synninpäästön ettei ole läski, vaan lihaksikas ;) Topi painoi 18kg että eipä sekään kokoon nähden mikään läski ole, vaikka sitä yksi sun toinen on päivitellyt tuhdiksi (sillä huonokin talviturkki on pöyheä). Hukkis painoi 16kg eli saa jatkaa diettaamista. Pulskistumisen takia päätetiin ottaa varm. vuoksi siltäkin kilpparit, mutta taitaa vaan Hukkis olla syönyt liian hyvin liikunnan määrään nähden. Nyt ollaan vähän skarpattu. Topia tutkitiin sen takia enemmän, että mielestäni sen turkki on koko talven ollut vähän kämänen, on alkanut syömään toisten koirien jätöksiä (yöök), mitä ei ole ennen harrastanut ja myös pas** riittää, johtuuko sitten siitä ettei ravinto jostain syystä sula kunnolla vai siitä, että syö noita pieniä "kivoja" lisukkeita..

Viime sunnuntaina Hukkis pääsi hallille tekemään kontakteja ja muuta pientä. Toipilaat pääsivät vain mukaan ja lenkille sillä aikaa kun treenasin Hukkiksen kanssa ja etenkin Halti oli tosi loukkaantunut. Isoilla poijilla ainakin on niin korkea kipukynnys tai mahtava peittelykyky, että tarkkana saa itse olla.

Tänään käytiin Riitan kanssa treenaamassa, tehtiin 31 esteen hyppyrataa ja oli aivan sika hyvät treenit. Hukka liikkui nyt tosi hyvin ja jotkut kohdat onnistui perfecto, jotkut kohdat sitten vähemmän hyvin, kun ohjaajan kädet ei pysyneet kurissa ja Hukkis lähtee takaakiertoon pienemmästäkin merkistä. Mikä on toki hyvä juttu, jos olisi tarkoitus ;) Yhteen ahtaaseen kohtaan epäilin Riitan suosittelemaa pyöritystä ilman mitään niistosokkareita, mutta se toimi tosi hyvin, Hukka kääntyi nuolemalla hypyn päällä eikä tullut milliäkään kaarrosta. Lopuksi palkkailtiin vielä puomin kontakteja kun kerrankin oli apuohjaaja käytettävissä. Käytin Hukkiksen loppuverkalla Riitan ja Mellin kanssa ja parannettiin samalla ainakin agimaailmaa. Isot pojat pääsivät sitten erikseen lenkille Kirsin lauman kanssa ja Topi sekä Halti käyttäytyivät oikein hienosti pentuakin kohtaan. Onneksi Topi on yhä kiltti pennuille, vaikka sitä vieraat koirat etenkin hihnassa tuppaa ahdistamaan. Ja pentukin oli oikein asiallinen pystykorvaisten "susien" kanssa. Sain mennä rataa muutaman pätkän Joyn kanssa ja hyvin lähti ventovieraan matkaan. Oli ihan siistiä ohjata, kun koko ajan oli vähän kiire. Tiedä sitten kuinka kauhealta näytti, mutta itsellä ainakin oli hauskaa. Toppavetimet päällä ei ehkä ollut paras ratkaisu ;)