Jes, pitkästä aikaa Anjan treenit!

Anja oli suunnitellut meille 36 esteen kimurantin radan ja jouduin heti alkuun toteamaan etten pysty tekemään rataa kuin pätkissä, kun keskittymiskyky on missä on tällä hetkellä. Vähän ärsyttävää, mutta täytyy mennä paremmalla levolla ottamaan revanssia joku päivä.  Muistin kyllä radan kokonaisuudessaan, mutta sekoitin koko ajan missä kohdin mennään, kun samoja esteitä useampaan kertaan. Onneksi Anja on kärsivällinen koutsi :). Rata oli kiva, riitti monia eri ohjausvaihtoehtoja, joita sitten kokeiltiin erikseen. Kiva oli nähdä, että Hukalle löytyi paljon toimivia vaihtoehtoja, jos vaan ohjasi about oikein.

Hukan kanssa pitää treenata itsenäisiä keppejä. Jos saa mennä edellä, niin silloinhan suorittaa ihan jees tyhjään tai vaikka seinään päin, mutta jos lähetään liikenteeseen yhtämatkaa ja nyt oli radassa seuraava hyppy siten, että piti ottaa reilusti sivuetäisyyttä koiraan, mutta ei voinut mennä yhtään keppien ohi, vaan tavallaan jäädä paikalleen "sipsuttamaan", niin se ei ollut Hukalla täysin varmaa. Myös "huiskimisesta" tuli noottia, eli esim. päällejuoksussa ohjaava käsi pysyy päällä ja kädet alemmaksi. Ennakoivia valsseja tuli taas tehtyä pitkästi aikaa "ohjatusti" ja hyvinhän ne toimii, jos tekee oikein ;). Mun kädet tekee sellaista siksakkia välillä, että on siinä Hukalla seuraamista.. Sössin tänään jo alussa, mutta Anja totesi, että tykkää tyylistäni, että jyrään ohjaukseni loppuun vaikka tajuan olevani myöhässä ;)

Uusia ohjastuksia oli sokkari mallia joku ulkomaan elävä Nolostunut, missä ohjattiin tosi rohkeasti koiran edessä katsomatta yhtään koiraan, vaan toimihan tuo :). Oikein hyvät treenit ja aikaa riitti hienosäätöihin.