Kirjoittelut on jäänyt viime aikoina väliin, joten nyt randomina mitä mieleen muistuu.

27.4. Kari Jalosen tehotreenikurssi osa I

Sarjassamme olemmeko hulluja kun lähdemme suoraan duunista ajamaan Lempäälään agitreeneihin ja takaisin kotona puolen yön aikaan.. Mutta treenit oli hyvät. Ratana oli MM-kisojen toisen tuomarin 20 esteen rata ja sitä kellotettiin eri ohjausvaihtoehdoilla. Hukka luuli olevansa kisoissa ja hyppäsi ekat kontaktit tosi törkeästi, palautus ja sitten teki taas hyvin. Ekat yritykset meni siis ketuiksi, saatiin rata tehtyä myös nollana, jolloin aika sijoittui kuulemma karsintojen ja kyläkisojen IA:n välille ;) Muistettavaa: pidä ohjaus Hukan kanssa mahdollisimman suoraviivaisena ja simppelinä, jolloin vauhti säilyy paremmin ja rintamsuunta sinne minne ollaan menossa. Hukka kuulemma kääntyy tosi tiukasti esim. täyskäännöksissä, mutta aikaa palaa muualla kaarroksiin, jotka siis johtuvat ohjauksesta. Kuulemma kannustin koiraa tosi hyvin ja pakko myöntää, että ei sitä tuttujen treeneissä jaksa aina niin tsempata, vaikka pitäisi.

4.5. Kari Jalosen tehotreenikurssi osa II

Rajujen vappujuhlien seuraksena Hukka oli estynyt osallistumaan, mutta onneksi naftaliineista löytyi Halti. Pikkasen epäilytti kuinka jaksaa kunnon ratatreeniä, mutta hyvinhän tuo jaksoi. Pelättiin myös että menee ihan jumiin moisen revittelyn jälkeen, seuraavana päivänä hieroin Haltin kevyesti ja ihan hyvin liikkui jne. Halti on kovaa tekoa :p. Ensin oli 14 esteen pätkä, jossa olisi pitänyt mielellään pystyä jättämään koira puomin kontaktille ja Haltia ei oikein pysty jättämään, välistäveto ja sen jälkeen takaakierto eivät sitten meinanneet millään onnistua. Jalonen ehdotti ihan vaan mukana juoksemista hypyn taakse ja välistäveto sitten työntämällä kuin myös seuraava takaakierto. Toimi. Ei kyllä tullut itelle mieleen. Sitten tehtiin 20 esteen rata ja saatiin se jopa ekalla yrityksellä tehtyä nollana. Yhdessä sokkarissa olin myöhässä ja saksalainen huolimattomasti tehtynä ei toiminut Haltille kuten Hukalle. A:lta tullessa oli pituus hieman vasemmalla ja sen jälkeen poikittainen hyppy ja keinu. En keksinyt kohtaan mitään muuta kuin leikata pituuden jälkeen, mikä onnistui mutta söi vauhtia. Jalonen ehdotti lähettämään koiran pituudelle ja ottamaan itse siinä sitten sivuetäisyyttä ja kipittää hypyn taakse ottamaan koira vastaan. Toimi sika hyvin ja koiralla säilyi vauhti paljon paremmin. Eipä olisi tuokaan tullut itselle mieleen. Noita kohtia viilailtiin ja kun lopetin "prinsessaohjauksen", niin saatiin mielestäni rata tehtyä oikein hyvin.

Tilitystä

Viime päivien lenkeillä on sattunut kaikkea vähemmän mukavaa. Yksi päivä rotikka uros karkasi pellolla meidän luokse, juoksi vaan täysiä poikien päälle, jotka olivat mulla vielä hihnassa. Ensimmäinen ajatus oli että nyt tuli pojille noutaja. Tiputin remmit käsistä, larjuin kuin hullu koiralle ja heitin hiekalla sitä kylkiin, mutta eipä tuo paljoa välittänyt. Onneksi meidän koirat kerrankin olivat hiljaa eivätkä alkaneet rähisemään. Ensi rotikka ahdisteli Topia, joka patsaana tuijotti koiran pois, sen jälkeen rotikka kävi härkkimässä Haltia ja siirtyi sitten Hukkaan. Siinä vaiheessa ryntäsin koiraa kohden täysiä karjuen ja perääntyihän se lopulta. Ilmeisesti kyseessä oli suht nuori uros, joka halusi vähän mitellä voimiaan, mutta ehkä alkoi vähän epäröimään kun vastassa oli vanhempia uroksia ja vielä hullu emäntä. Onneksi selvittiin säikähdyksellä, tossa olisi voinut käydä todella huonosti. Rotikan ulkoiluttajat (about 10 ukkoa), eivät tietty edes kysyneet kävikö mitään, saati että olisivat kytkeneet sen jälkeen koiransa.. Seuraavana päivänä aitaamattoman talon pihalta yritti  kookas uroskoira karata meidän luokse autotielle ja ensimmäiseksi aloin huutaa "PRKELE EI", jotta koira ei uskaltaisi tulla pidemmälle. Omistaja sai lopulta koiransa kiinni ja sen jälkeen haukkui minut "kiroilevaksi akaksi". Just. Mä ainakin olisin vain kiitollinen, jos joku häätäisi meidän koirat vaikka millä keinoin pois, jos olisivat menossa toisen koiran luokse ilman lupaa tai vaikka autotielle.

Tänään olisi ollut Hukan kanssa kolmen startin kisat ja meille vielä hyvä sääkin eli kylmää, mutta Hukan katkenneen kynnen takia en uskaltanut vielä osallistua ettei kynsi vaan kuluisi auki, radalla kun ei voi töppöstä pitää. Mentiin sitten 2,5 h mettälenkille ja tällä kertaa varustauduin purkein ja ketjuin, että ei sitten tarvitsisi kirota ja järkyttää muita ihmisiä, jos tulee "tilanteita." Saatiin onneksi olla vaihteeksi rauhassa.

Viime viikot ovat vaihteeksi menneet ihan penkin alle Hukan treenejä ja kisoja ajatellen, toivottavasti suunta tästä muuttuu..