Otin talvisia valokuvia, mutta kamerasta lopppui patterit ja varapatterit ovat kadoksissa, joten jääkööt uudet kuvat taas johonkin tulevaisuuteen..

Pojille törkättiin vähän rokotuksia, Haltia ei ainakaan voi haukkua hankalaksi potilaaksi kun maata möllötti piikkejä laitettaessa ;). Kaikilla sydämet löi normaalisti. Haltilla oli silmissä nähtävissä vanhuuden kaihia, mutta kuulemma etenee hitaasti ja koira ehtii sopeutua siihen, ettei pitäisi aiheuttaa ongelmia. Topilla taasen kuulo on ehkä hieman heikennyt. Haltilla on kuulemma ikäisekseen oikein hyvät hampaat, eikä edes kuluneet. Samalla ruokavaliolla (mikä ei ole enää vuosiin sisältynyt oikeita luita erinäisistä syistä) Topille ja Hukallekin kertyy helpommin hammaskiveä, mutta kuulemma syljen koostumus jne. vaikuttaa paljon. Toistaiseksi ei kuulemma ole tarvetta poistaa kenenkään lohjenneita hampaita, hyvä niin. Hukan takapotkat saivat kommentin "onpas isot lihakset, taidat harrastaa agilitya" :). Ja lopputuomio kolmikolle oli, nämä taitavat olla pitkäikäistä rotua :D. Kyllähän noita ihan älyttömän vanhoja koiria löytyy, kuten vaikka viime postauksessa mainitut hollantilaiset tytöt, mutta onhan näitä sitten taas mennyt yllättäenkin saappaat jalassa :(

Olen takinkääntäjä. Pojat ovat nyt syöneet useamman säkin Hill's Mature Adult +7 Active Longevity Medium Lamb & Rice ruokaa (+ toki normilisukkeitaan) ja vaikka tuoteselosteen perusteella suhtauduin epäilevästi, niin ei voi olla kuin tyytyväinen, vaikka vertailupohjaa löytyy vuosien varrelta lukuisia merkkejä. Kaikilla on hyvät turkit, mahat kunnossa ja muutenkin koirat näyttävät voivan hyvin. Tällä mennään niin kauan kuin toimii. Zooplus.com:sta saa halvemmalla ja olen myös tykännyt sieltä saatavista pienistä säilykepurkeista/pusseista, kuten Terra Canis ja Hermann's Organic, jotka ovat käteviä kisareissuillla yms.

Isot pojat eivät ole kauheasti päässet aksaamaan viime viikkoina ja Topilla virtaa riittää vaikka muille jakaa - kesähelteillä luulin että vanhuus painaa jo. Juoksemassa ei ole voinut näillä pakkasilla käydä ja umpihangessa lenkkien tarpominen on Tollerolle näköjään pala kakkua. On ostettu uutta kongia, jumpattu syviälihaksia lenkkien päälle jne., vaan Topi on aina vireessä :)

Hukan kanssa on käyty muutamat ohjatut treenit, missä ei sen kummosempia haasteita ole Hukkikselle ollut. Kaima K:n kanssa käytiin joku päivä treenailemassa ja saatiin taas uusia ideoita keppejen ja kontaktien hinkuttamiseen. Harmi, että nyt on talvi, eikä pääse noin vaan pihalla tekemään lyhyttä treeniä. Hukka saattaa olla hieman hämillään uudesta kontaktitreenimetodista (jälleen kerran), mutta uskon, että pidemmän päälle on toimiva ja kun ei nuorempaakaan koiraa ole, niin Hukka + isot pojat joutuvat toimimaan koekaniineina.

Kaima K:n kanssa käytiin myös Liedossa kisaamassa. Lähtö oli klo 5.50 ja pikkasen oli ehkä ohjaajat väsyneitä, mutta onneksi koirat pelastaa. Ekallla radalla Hukkis teki ihan hyvän nollan ja sijoittui 5./31 ja siinä sakissa oikein hyvin. Toka agirata oli myös ihan hyvä, mutta puomilta tuli vitonen (juoksi läpi) kun itse vaan juoksin ohi. Hyppis oli sitten ohjauksellisesti ihan ala-arvoinen, mutta Hukka paikkasi parit tumpeloinnit ja nolla kuitenkin. Sijoitus tosin vasta 18./33.