Mitäs sen parempaa tekemistä jussina kuin treenaata :p. Oltiin sovittu Sanna K:n kanssa, että mennään Ristarille vähän ennen klo 11, mutta aamulla ei nukuttanut yhtään, joten mentiin poikien kanssa Ristarille jo ysiksi. Rakensin valmiiksi alun ja osan lopusta Mujusen SM-kisojen maxien karsintaradasta, joka on niin paljon puhuttanut (ratapiirros löytyy: http://www.agilityliitto.fi/wordpress/?p=2221).

Ensin Topilla alkusuora vastaanottamalla, kutonen ulkokautta takaa ja seiska jonkinlaisella niisto-sokkarilla, kepit oikealta puolelta ja keppien lopussa puolenvaihto ohi juoksemalla ja lähetys putkeen. Topi meni ihan kivasti. Suoran putken jälkeisen välistävedot olivat Tollerolle vähän hankalat tai ei siis vain yhtä vähällä ohjaamisella taivu kuin kaverinsa. Haltin kanssa kokeilin alun sekä vastaanottamalla että itse kolmoselta lähtemällä ja sitten poispäinkäännöllä suoran jälkeiselle takaahypylle, hyvin onnistui sekin vaihtoehto. Kokeilin myös kepeillä puolen vaihtoa alkupäässä oikealle takaa leikkaamalla, välillä onnistui, välillä Halti jatkoi matkaa keppien läpi putkeen ja jostain syystä itsenäinen pujottelu ei meinnannut tänään millään onnistua, jätti aina vikan välin pujottelematta.

Hukan kanssa sitten koko rata kerralla läpi. Koska en kisoissa välttämättä uskaltaisi jättää koiraa odottamaan lähdössä n. 30 m:n matkaa, päätin lähteä liikkeelle radan ulkoreunan kautta ja koira mukaan kolmoshypyltä. Hukka tuli lujaa, mutta hyvin ehdin tekemään poispäinkäännön, sitten niisto-sokkarilla 7 hyppy ja lähetys kepeille, puolenvaihto keppien lopussa ohi juoksemalla, lähetys putkeen, töppöstä toisen eteen, kolmannella putkella en tehnyt mitään putkijarrutusta ja käännös valui pitkäksi, mutta vielä Hukka taipui kiikillä oikealle hypylle, mutta välistävedot meni vähän kankeiksi ja putkella 16 tein sokkarin ja Hukka ehti putkesta turhan pitkälle, mutta vielä taipui hypylle. Lopussa ei sitten mitään ihmeellistä ollutkaan. Nollalla kuitenkin läpi ;). Ihan kiva, kun ei olla moneen viikkoon menty rataa. Myös kaiman tytöt tekivät puhtaat radat heti ekalla yrityksellä. Kokeilin sitten lähdön vastaanottamalla, hyvin Hukka pysyi lähdössä. Putkisuoran tein uudestaan ja tällä kertaa heti kolmanteen putkeen mentäessä haltuunottoa ja nyt kääntyi paremmin ja välistävedotkin olivat sitten sujuvammat. Ei viitsinyt vielä enempää hinkata. Lopuksi vauvakeinulla vähän kontaktitreeniä.

Loppulenkillä neljän tytön kanssa pojat käyttäytyivät keskenäänkin ihan hyvin, että ehkäpä pahimmat erimielisyydet ovat toistaiseksi ohi. Topin on jo kovasti pessyt Hukan korvia ja silmiä ja yksi ilta jo hieman leikkivät keskenään. *koputtaa puuta*