Uudenmaan piirimestikset kisattiin KAT:n kisoissa Järvenpäässä lauantaina 20.8. Eka agirata oli Ritva Herralan rata, jossa eniten ongelmia taisi tuottaa alussa oleva kohta, jossa koira piti saada puomille sen ylömenon vieressä olevan putken suun sijasta ja kyllähän radalla sai muissakin kohdissa olla tarkkana. Rataantutustumisaika tuntui loppuvan kesken ja pähkäilin viime hetkeen asti, että miten ohjaan missäkin kohdin -en pidä yhtään siitä, jos radalle mentäessä ei ole selviä säveliä ohjausvalinnoista. Päädyin ihan vain pyörittämään Hukan kolmosesteellä, tiesin että vauhti hidastuu pyörittämällä, mutta ajattelin että saan ensinnäkin hyvän linjan puomille plus koiran pysymään paremmin lapasesa, en tiedä kuinka kököltä kohta näytti, mutta ainakin Hukka meni sinne puomille. Puomin kontakti oli hätänen, mutta tuomarin käsi ei noussut ja jätin renkaan jälkeisen suunnittelemani valssin tekemättä ja vetämällä sain Hukan oikeaan päähän mutkaputkea. Kepeille meno ja sen läheinen elämä onnistui mielestäni aika nappiin. Putkesta putkeen kohta olisi ollut nopeampi suorittaa radan sisäkautta, mutta otin varman päälle ulkokautta, missä Hukka tosin joutui hetken kysymään että tonne vain. Sen jälkeen unohdin vaihtaa puolta ennen A:ta, mutta loppu onnistui A:n jälkeen valssaamalla ja sitten leikkaamalla kolmanneksi vikalle hypylle, joku sokkari tms. olisi varmasti ollut nopeampi. Anyways Hukka teki nollan ja päästiin ihanneaikaankin -3,94 s, tosin häviten yli 6s voittajalle. Mutta tällä radalla kannatti tosiaankin tehdä nolla, sillä puhtaita nollia ei tullut 40 koirakosta kuin kolme ja me olimme 3. sijalla, mihin olin jo pirun tyytyväinen.

Hyppärille lähdettäessä meillä oli jo tosi jännät paikat, koska siinä vaiheessa oli tiedossa, että nollalla tulee vähintään hopeaa : o Hukka oli notkunut jo useamman tunnin kisapaikalla ja sää oli sille epäsuotuisa eli ajottain piisasi hellettä (ohjaajan naamakin ehti palaa päivän aikana, vaikka aika hyvät pohjat pitäisi olla alla..) ja tietty en ollut ottanut mukaan mitään viilennysjuttuja. Ekan startin jälkeen kotona käydessäni annoin Hukkikselle yhden kananmunan vedellä ja  E-vitamiinilla sekä vähän öljyä, kun edellisen kerran oli syönyt edellisiltana. Tämä oli ehkä ihan hyvä, koska ainakaan Hukkis ei totaalisesti hyytynyt kuten viimeksi JAU:n kisoissa ennen vikaa starttia. Tosin nyt suoritusten välissä oli aikaa palautua. No, ei vara venettä kaada ;) Päätin, että ei lähdetä yhtään riskillä vedättämään aikaa, vaan yritetään vain tehdä puhdas rata ja se riittää sitten mihin riittää. Radan alku takaahyppyineen tuotti monille ongelmia, itse olin aika luottavainen, koska Hukka osaa niin hyvin hakea takaakiertoihin eikä hevillä rimoja tiputtele. Mukana oli tuplarimoja ja ne kyllä saattoivat ehkä hämätä koiria luulemaan, että kyseessä on okseri. Itsekin olin Hukan kanssa hieman myöhässä kakkosen jälkeen enkä päässyt tarpeeksi edelle seuraavilla hypyille, jotta alku olisi ollut sujuva ja nopea, mutta onnistuin törkkimään Hukan takaakiertoihin. Kepeille meno vauhdista ja tiukasta avokulmasta onnistui hienosti ja sen jälkeen painettiin kädet täristen loppuun ja aikakin riitti just ja just nollaan, -0,17s ja sillä irtosi 6. sija kun puhtaita nollia tuli tälläkin radalla vian 6 kpl, mutta yhteistuloksissa oltiin toisia! Jee, hopeaa piirimestaruuksista!!

Enpä olisi aamulla uskonut, että näin kovassa sakissa pärjättäisiin, mutta näin nyt kuitenkin kävi ja olen aivan hemmetin tyytyväinen Hukkaan, kyllä noilla radoilla olisi voinut jotain kämmiä hitaammankin koiran kanssa. Välillä vaan tuntuu siltä, että toisten mielestä virheet ovat ainoastaan sikanopeiden koirien "oikeuksia" ja muuthan sitten tekevät ihan itsestään puhtaita ratoja, plääh.. Ja pikkasen taputan itseänikin, että pää pysyi kylmänä hyppiksellä, vaikka paineita riitti meillekin ;) Eihän nämä nyt mitkään sm-kisat olleet mutta kivalta tuntui silti onnistua, kun tätä yhteistä uraakin on jo jonkin verran takana :)

JAU:n joukkueilla meni hienosti, medien mestaruutta puolustava joukkue otti taas kultaa, toinen joukkue pronssia, minit kultaa ja maxit hopeaa. Onnittelut kaikille, jos eksytte tätä lukemaan! Erityisesti täytyy nostaa hattua kahdella koiralla per joukkue kisanneelle Sanna K:lle sekä Riitalle, jotka pystyivät molemmilla koirillaan tekemään nollat!

Saatiin Hukan kanssa rahanarvoisia palkintoja, kisalahjakortteja ja lahjakortti ravintolaan sekä tietty tämä mitali:

1314104669_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hukka ei mitalista juuri perustanut, mutta onneksi pussista löytyi sopivasti kolme siankorvaa, että saatiin kristillinen jako suoritettua Topin ja Haltin kanssa:

1314105505_img-d41d8cd98f00b204e9800998e