Kauheesti on viime ajat ollut kaikenlaista ylimääräistä ohjelmaa, mikä on haitannut harrastamista kuin treenien muistiin pistämistä, että yritetään tässä jotain taas randomina naputtaa.

Torstaina 18.3. käytiin yöllä vapaatreenaileen ja Timo antoi meille ystävällisesti SM-ryhmän treeniradan, joten sitä sitten veivaamaan. Muutama kohta vaati enemmän vähemmän miettimistä kun yksin olin, mutta jotenkin sain radan Hukan kanssa tehtyä lopulta nollana, kuin myös Haltin ja Topikin teki yllättävän eheää rataa, ihan vain muutama fiba sattui. Sunnuntaina 20.3. käytiin koko lauman kanssa ottamassa ihan pikku juttuja, keppejä ja Anjan "kennotreeniä", mikä on mielestäni perustreeni "aina paikallaan". Hukka liikkuu paljon nopeammin kun isot pojat ovat mukana hallissa eivätkä autossa, nostattaa niiden läsnäolosta paljon enemmän kierroksia.

Torstaina 25.3. käytiin Timon treeneissä. Hukalla ei ihmeempiä ongelmia radan kanssa ollut, kepeille leikaten onnistui ansaesteiden läpi, vaikka sitä itse epäilinkin. Sokkarillakin onnistuin ja sen vaihtoehdon olisin kisoissa valinnut. Timo auttoi sitten Hukan kontaktien kanssa. Hukka oli ihan pimee kun treenattiin alasmenoa siten, että ohjaaja toisella puolella ja apuohjaaja toisella ja se ketä koira ei katso, palkkaakin koiran. Noh, Hukka oli nähnyt että pallo on Timolla ja tuijotti Timoa maanisesti vähät välittämättä mun vapautuksista ja palkoista. Joutui kyllä miettimään alasmenoa kun ohjaajat eivät liikkuneet, että sietää sitä yhä vaan vahvistaa. Sitten kun Timo vihdoin palkkasi Hukan, niin ryntäsi pallon perään, mutta pysähtyi kesken matkan, että eipä kiinnosta enää :o. Hukalla taisi olla vain pakkomielle saada omaisuus pois Timolta. Hukkis oli vähän löysä treeneissä, mutta kun hain isot pojat halliin ja olin tehnyt niiden kanssa radan pari kertaa, niin jopas Hukka löysi taas uuden vaihteen ja saatiin rata muuten tehtyä nollana, mutta pituudella maitohapot painoi jo sen verran, että tuli osumaa.Timo antoi meille uuden treenivinkin liittyen ohjaajan liikkumiseen vaikutukseen kontakteilla ja sitähän sitten kokeiltiin heti su 27.3. vapaatreeneissä. Luulenpa, että tässä on meille oikein hyvä treeni, koska Hukalla liikkeeseen reagointi on niin voimakasta ja etujalat maahan ei ole enää uusi juttu. Hukalla teki tiukkaa pysyä paikallaan ohjaajan palattua takaisin tulosuuntaan ja juostessa taas koiran ohi, eli tätä nyt pitää treenata enemmänkin. Lisäksi treenattiin vähän irtoamisia. Myös isot pojat pääsivät puuhastelemaan kontakteja ja irtoamisia. Yllättävää, että koirista parhaiten ilman targettia irtosi Topi.

Kisoja ei ole tiedossa ihan lähiaikoina, koska olen sekä unohtanut hoitaa ilmoja, että yleinen väsymystila on ollut sitä luokkaa ettei ole energiaa riittänyt kuin ihmisten lomamatkan suunnitteluun. Tänään sitten kauhulla katselin kalenteria, että SM kisoihinkaan ei enää kauheasti ole aikaa. Hukka on teknisesti jo sen verran taitava, että sen kanssa ei mitään paniikkia ole (paitsi toki ikuisuusprojekti kontaktit) , mutta kuntoa pitäisi ehtiä kohottaa reilusti (mikä tietty vaikuttaa koiran vauhtiinkin ainakin noin vanhalla koiralla) että ohjaaja on se, joka enemmän treeniä tarvitsee plus kisarutiinia alle. Tänään hoidettiin kunnonkohotusta siihen maliin että koirat makaavat nyt tajuttomina sohvilla ;), mutta arkena se "ylimääräisen" tekeminen on viime ajat ollut tosi vaikeaa. Ei auttane kuin tehdä suunnitelma ja laittaa tänne blogiin, mitä mikäkin päivä on tehtävä ja sitten käydä kuittaamassa, että onko hoidettu ;)

Topi on näyttänyt voivan ihan hyvin, mutta pitänee yrittää ensi viikolla ehtiä lekuriin ottamaan suprelorin.