Piiiiitkästä aikaa päästiin Timon treeneihin. Ennen Hukan treenejä otin Tolleron kanssa vähän verkkokeppejä ja jotain "juokse nyt vaan" putkesta putkeen juttuja ;). Verkoilla treenaus näköjään sopii Torsolle oikein hyvin. Muutaman kerran ollaan verkoilla treenattu ja nyt kokeilin keppejä myös ilman ja Topi kesti useamman metrin sivuetäisyyden. Kiva huomata, että melkein 10 v. koirakin kehittyy vielä. Samalla kentällä oli toinen koirakko treenaamassa ja ei siitä nyt niin kauaa ole, kun moinen häiriö olisi haitannut Topin keskittymistä. Tosin testosteronit voivat vielä olla alemmalla tasolla, minkä takia muista koirista ei tarvitse välittää niin paljoa. Haltin kanssa samat kuviot ja lisäksi vähän poispäinkääntöjä etc. Halti muuttaa pujottelutyyliään verkoilla hauskasti, en nyt millään löydä oikeaa kuvaavaa sanaa :o, jääköön odottamaan videonäytettä. Onhan noita verkkoja tullut ennenkin kokeiltua, mutta silloin moista efektiä ei tullut esiin ja muutenkin Haltia häiritsi verkot enemmän, muistan kun mm. hyppi niiden yli.

Hukalla oli tällainen rata ohjelmassa:

1283348789_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lähdössä koutsi häiriköi Hukkista sen verran, että saatiin se varastamaan ja uudestaan alusta. Otin vastaan 3:lta, merkkaamalla kääntyi hyvin, kepeille vasemmalta puolelta, ysille asti ei mitään ihmeitä, mutta aloin miettimään, että oliko 9 takaakierto vai suoraan ja koira pääsi valumaan ja 10:lle olikin sitten tunkemista ja sen jälkeen taas putki vai muuri???, siis putki ja puomille Hukka kuitenkin haki hyvin ihan vaan "kiipee kiipee" käskyllä, puomilta olisin halunnut layeroida ykkösen, mutta koska en kisoissakaan luottaisi siihen, että Hukka ilman liikettä menisi alas asti, jätin väliin. 14:lle poispääntö, pituuden jälkeen whisky-leikkaus, mikä mielestäni käänsi Hukan hyvin ja tarkoituksenani oli sen jälkeen vaihtaa ohjauspuolta, mutta ajatukseksi jäi ja taas pasmat sekaisin. A:n jälkeen valssi ja putkeen ja muurilta leikkaamalla kepeille (sen Hukkis kesti kyselemättä, jes), pakkovalssi 23:lle oli surkea ja 25:lla pysähdyin kuin seinään ja eihän se koira mihinkään putkeen enää irronnut. Yhdellä saattoaskeleella jo hyvin irtosi putkeen. Hukka oli ihan hyvä ja meni kiitettävää vauhtia, mutta ohjaajalle iski taas muistikatkokset, kun piti mennä samoja esteitä useampaan kertaa ja ehkä ratatreenien vähyyskin viime kuukausina vaikutti. Sitten kokeiltiin 12-17 pätkää siten, että sokkari pituuden jälkeen ja jaakotuksella 17:lle, ensin törkeä kaarros 16:lle, sitten ohjaajan vastasella tekemä jaakotusyritys, mikä pysäytti koiran kuin seinään.. Kyllähän tuokin vaihtoehto toimi, jos vaan ohjasi about oikein.. Sitten kokeiltiin vielä 14:lle meno pakkovalssin tapasella ja ohjaajan unohtaessa linjan suoristamisen pituudella, Hukka korjasi kyllä itse hienosti, ei mikään tyhmä koira ;). A:lta putkeen onnistui myös toista puolta, kääntyi putkesta oikeaan suuntaan. Lopuksi hinkattiin 23:n pakkovalssia, Hukka ponnisti koko ajan liian myöhään hypylle, siis tuli sellaista siksak-kuviota. Saatiin se vähän paremmaksi ja Hukallakin alkoi jo olla tosi hiki (aamulla oli kauhian kylmä ja sitten päivällä yhtä-äkkiä hirveä "helle", ei vaan kesällä vajaat 20 astetta tuntunut yhtään kuumalta ;)), että oli vähän nihkeää, pitääpi tehdä sama kuvio pihalle ja kokeilla vielä paria juttua.

Kiva oli pitkästä aikaa käydä ohjatuissa treeneissä :) Loppuverkka poikien kanssa venähti tunnin mittaiseksi mukavan aurinkoisessa säässä, just ehdittiin autolle ennen kuin alkoi taas satamaan pikku-ukkoja.